7 túra - középkori templomok nyomában

Az egykori Szatmár és Bereg vármegyékhez kapcsolt Szabolcs megyét 1951-ben egyesítették egy közigazgatási területté, melyet ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeként ismerünk.

Az ország 12 legjobb panoptikuma

A viaszszobros múzeumokról elsőre a Madame Tussaud vagy a várainkban itt ott fellelhető néhány középkori bábu jut eszünk, de valójában ennél sokkal előrébb járunk. A jól kitalált és megvalósított panoptikumok élethűbb, elképzelhetőbb és élménydúsabb képet festenek egy korszakról, személyről vagy múltbéli eseményről. Jöjjenek hát a legjobb hazai panoptikumok!

A magányos cédrus – Csontváry géniusza

Július 5-én "A magányos cédrus – Csontváry géniusza" címmel életmű-kiállítás nyílik Csontváry Kosztka Tivadar munkáiból a Várban, a Honvéd Főparancsnokság 17 termében. A kiállítás január 31-ig (meghosszabbítva) látogatható!

Legendák nyomában

Elkészültek az Alföldi Legendárium Legendás Túracsomagjai, mely 25 Legendás Helyszín által, az Észak-Alföld mondáit és legendáit mutatják be úgy, hogy közben a szállással, az étkezéssel, az utazással sem kell foglalkoznunk, mindent megkapunk a csomagban, úgyhogy teljesen elmerülhetünk a legendák világában.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Ezek a Fotóhónap legizgalmasabb kiállításai

November 30-án, bár véget ér az idei Fotóhónap, azaz a Magyar Fotóművészek Szövetségének fesztiválja, de addig még számos kiállítás nyílik, sőt több tárlat még decemberben is látogatható lesz. Ezek közül ajánlunk néhányat, melyek között kísérleti rövidfilm, alföldi kézműves, sőt Táj-émény látható.

A holland arany évszázad a Szépművészetiben

Februárban két évre bezár a Szépművészeti Múzeum, viszont itt egy tökéletes apropó, hogy előtte még egyszer elmenjünk oda. Október 31-én nyílik a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítás, amely egy olyan korszakba kalauzol el bennünket, amikor egyszerre, egy helyen rengeteg zseni élt és alkotott.

Kezdődik a Héttorony Fesztivál

Hét torony, tíz kiállítás, húsz helyszín, huszonöt koncert, ötven előadó, száz művész! 2014. november 4 és 22 között rendezik a Héttorony Fesztivált, amely hazai népzenét, építészetet és világzenét mutatja be határon innen és túl a Kárpát-medencében.

Öt kontinens múmiái a Természettudományi Múzeumban

Öt kontinens különleges múmiáit mutatják be a Magyar Természettudományi Múzeumban október 1-től! A világ különböző részeiről származó, más-más időben, igen eltérően mumifikálódott különös testemlékeket eddig mintegy 1,7 millió ember látta Európában és Amerikában.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább