7 túra - középkori templomok nyomában

Az egykori Szatmár és Bereg vármegyékhez kapcsolt Szabolcs megyét 1951-ben egyesítették egy közigazgatási területté, melyet ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeként ismerünk.

Az ország 12 legjobb panoptikuma

A viaszszobros múzeumokról elsőre a Madame Tussaud vagy a várainkban itt ott fellelhető néhány középkori bábu jut eszünk, de valójában ennél sokkal előrébb járunk. A jól kitalált és megvalósított panoptikumok élethűbb, elképzelhetőbb és élménydúsabb képet festenek egy korszakról, személyről vagy múltbéli eseményről. Jöjjenek hát a legjobb hazai panoptikumok!

A magányos cédrus – Csontváry géniusza

Július 5-én "A magányos cédrus – Csontváry géniusza" címmel életmű-kiállítás nyílik Csontváry Kosztka Tivadar munkáiból a Várban, a Honvéd Főparancsnokság 17 termében. A kiállítás január 31-ig (meghosszabbítva) látogatható!

Legendák nyomában

Elkészültek az Alföldi Legendárium Legendás Túracsomagjai, mely 25 Legendás Helyszín által, az Észak-Alföld mondáit és legendáit mutatják be úgy, hogy közben a szállással, az étkezéssel, az utazással sem kell foglalkoznunk, mindent megkapunk a csomagban, úgyhogy teljesen elmerülhetünk a legendák világában.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Öt kontinens múmiái a Természettudományi Múzeumban

Öt kontinens különleges múmiáit mutatják be a Magyar Természettudományi Múzeumban október 1-től! A világ különböző részeiről származó, más-más időben, igen eltérően mumifikálódott különös testemlékeket eddig mintegy 1,7 millió ember látta Európában és Amerikában.

CAFe: Kortárs fesztivál 47 helyszínen

47 helyszín, közel 250 program, komoly-és könnyűzene, színház és újcirkusz, divat, fotó, irodalom. A CAFe Budapest idén sem hagyja program nélkül a kortárs kultúra rajongóit. Október 3-a és 19-e között 7 Magyarországon eddig sosem látott produkciót is élvezhetünk.

Három újdonság a hungarikumlistán

A Hungarikum Bizottság hónapok óta dolgozik a nemzeti értékek összeállításán. A törvény arra ösztökéli a helyi közösségeket, hogy gyűjtsék össze a környezetükben található nemzeti értékeket. A hungarikum-törvényt tavaly tavasszal fogadta el a parlament, a Hungarikum Bizottság tavaly ősszel kezdte meg működését.

A legszebb budapesti zsinagóga

Arany, vörös és kék színekben pompázik a móros belső tér. Otto Wagner három színnel játszik lélegzetelállítóan a mecsetre emlékeztető belső térben: a csillogó arany, az azúrkék és a rubinvörös váltogatásával kelt varázslatot a dombornyomott mintájú vakolaton.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább