Történelmi kalandozások Magyarországon

Bár az államalapítás óta csak bő ezer év telt el, az ország területén sokkal régebbről származó emlékek is találhatók. Íme egy válogatás azoknak, akik szeretik saját bőrükön érezni a régi korok leheletét.

Múzeumi foglalkozások - nem csak a szemnek!

Örökre befellegzett annak az időnek, amikor egy-egy csoport, vagy iskolai osztály unatkozva vonszolta végig magát egy-egy múzeum tárlatain. A kiállítóhelyek ma már olyan programokat, szórakozási lehetőségeket kínálnak, amelyek biztosan maradandó élménnyé teszik a látogatást.

A legszebb budapesti zsinagóga

Arany, vörös és kék színekben pompázik a móros belső tér. Otto Wagner három színnel játszik lélegzetelállítóan a mecsetre emlékeztető belső térben: a csillogó arany, az azúrkék és a rubinvörös váltogatásával kelt varázslatot a dombornyomott mintájú vakolaton.

Legendák nyomában

Elkészültek az Alföldi Legendárium Legendás Túracsomagjai, mely 25 Legendás Helyszín által, az Észak-Alföld mondáit és legendáit mutatják be úgy, hogy közben a szállással, az étkezéssel, az utazással sem kell foglalkoznunk, mindent megkapunk a csomagban, úgyhogy teljesen elmerülhetünk a legendák világában.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Az ország 12 legjobb panoptikuma

A viaszszobros múzeumokról elsőre a Madame Tussaud vagy a várainkban itt ott fellelhető néhány középkori bábu jut eszünk, de valójában ennél sokkal előrébb járunk. A jól kitalált és megvalósított panoptikumok élethűbb, elképzelhetőbb és élménydúsabb képet festenek egy korszakról, személyről vagy múltbéli eseményről. Jöjjenek hát a legjobb hazai panoptikumok!

7 túra - középkori templomok nyomában

Az egykori Szatmár és Bereg vármegyékhez kapcsolt Szabolcs megyét 1951-ben egyesítették egy közigazgatási területté, melyet ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeként ismerünk.

Virtuális Vártúrák

Egy film, amely nyolc magyar várat mutat be, videó, 2D- és 3D-animáció segítségével. Ez egy úttörő vállalkozás, amelyben a hagyományos mozgóképeket ötvözik légifelvételekkel és a legújabb digitális technikákkal, így szinte teljesen élethű képet kapunk a ma már nagyrészt csak romokban látható, de hajdan igen jelentős várainkról.
Tovább
Tovább
Tovább